SUNČANJE U SOLARIJUMU

solarijum-fitnes-centar-beogradLampe za sunčanje emituju veoma pažljivo izbalansiran spektar ultraljubičastog (UV) zračenja. Kolicina i osobine zračenja koje u solarijumu deluju na čoveka su nepromenjive, te se za razliku od sunčanja na suncu uvek zna kakav je intenzitet i sastav zračenja koje na njega deluje.

Proces crnjenja i količina zračenja su isti, ali su spektri zračenja na suncu i u solarijumu potpuno različiti.

Druge koristi koje razlikuju sunčanje u solarijumu od onog na suncu su udobnost, privatnost, relaksiranost. Sunčanjem u solarijumu takode eliminišemo ostale promenljive spoljne efekte kao što su sezona, doba dana, refleksiju sunca i atmosferske prilike. Važna razlika je i u tome što kod sunčanja u solarijumu za svakog ponaosob možemo pripremiti program sunčanja sa vremenima trajanja pojedinačnog tretmana, shodno tipu kože i prethodnim iskustvima pri sunčanju.

Lampe drugačijih spektara UV zračenja se koriste u medicinske svrhe, za tretiranje psorijaze i drugih oboljenja kože. Dodatno, medicinska i druga naučna istraživanja su potvrdila da UV zračenje samo po sebi pokreće stvaranje vitamina D3, koji pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum i tako gradi čvršce koštano tkivo.

Treba napraviti pauzu od 48 sati izmedu svakog tretmana. 24 sata je potrebno da se ćelije melanina formiraju i da bi eventualno crvenilo kože bilo potpuno vidljivo.Generalno, preporučuje se dva do tri tretmana nedeljno da bi se postigao dobar ten.

Sunčanje u solarijumu nije preporučljivo za svakoga.

Svako ko ima tip kože 1 (albino ili jako svetle puti) češce crveni na suncu nego što mu je koža u stanju da potamni. Ovi ljudi moraju preduzeti sve mere opreza pre sunčanja u solarijumu a pogotovo na suncu.

Trudnice moraju prethodno konsultovati svog lekara pre sunčanja u solarijumu i to zbog toplote, a ne zbog UV zračenja koje on emituje.

Svako ko uzima antibiotike u bilo kom obliku, diuretike ili bilo kakve foto osetljive medikamente ili je u foto osetljivom stanju organizma mora pre sunčanja konsultovati svog lekara i/ili farmaceuta.

U D&D fitnes centru na raspolaganju Vam je stojeći turbo solarijum sa 64 lampe.