TAEKWONDO ZA DECU

tekvondo_deca_3U Fitnes centru D&D početnici mogu steći svoja prva znanja iz osnovnih školskih tehnika tekvondoa, uvežbavanjem ručnih i nožnih tehnika i formi. Savladanjem tih tehnika polažu za učeničke pojaseve, kojih ima 8, nakon čega stiču pravo da polažu za crni pojas 1.DAN.

U ovoj fazi učenja mogu se opredeliti za dve vrste takmičarskog tekvondoa: u formama (prikaz tehnika po određenim šemama) i borbe (Olimpijski tekvondo).

ZAŠTO TEKWONDO?

 

tekvondo_deca_1Pored veštine u ovoj grupi se uči i sportska borba, samoodbrana, forme, da bi kasnije svako imao osnovu da izabere vid vežbanja taekwondoa koji mu najviše leži. Na treninzima se pored tehnika taekwondoa uči da se poštuje stariji, partner kao i drugovi uopšte. Zdrav način života i moralne vrednosti koje se uče na treningu stvaraju jaku i zdravu ličnost koja je svesna sebe i okoline i ne traži izazove u vidu alkohola, droge i ulice. Izazov su im takmičenja i polaganja za više pojaseve.

Kroz razne vežbice i uz igru deca uvežbavaju svoju motoriku i uče se osnovama taekwondoa. Ono što ovi treninzi, pre svega, imaju za cilj je da se deca nauče disciplini svojstvenoj borilačkim veštinama, razviju samostalnost, samouverenost i samopouzdanje.